Отборът на Левски, Национален клуб на привържениците на Левски и Тръст Синя България излязоха със съвместна декларация преди старта на новия сезон, като обявиха, че сигурността на феновете през новата кампания ще бъде техен основен приоритет. От "синята страна" коментираха, че ще се постараят максимално да съдействат на Българския футболен съюз със снимков и видео материал за съоръженията, които не съответстват на критериите за сигурност, а при липса на реакция от Цетралата, ще търсят съдействие от УЕФА.

Ето и пълния текст на декларацията без редакторска намеса:

"ПФК Левски, Националният клуб на привържениците на Левски и Тръст „Синя България” обявяват като един от своите основни приоритети през новия сезон комфорта и сигурността на привържениците по време на футболните мачове и особено по време на гостуванията на тима.
Ние няма да позволим каквито и да е издевателства над нашите привърженици. Същевременно ще инициираме и ще търсим подкрепа от останалите клубове за спазването на еднакви критерии за лицензиране на стадионите за мачовете в А група, като твърдо настояваме БФС да не издава и да отнема лицензи на съоръжения, на които няма адекватни условия за гостуващите фенове, а се стига до ситуации и инциденти, продиктувани от условия, потъпкващи елементарните им човешки права.

ПФК Левски ще бъде безкомпромисен в ситуации, които застрашават сигурността и живота на неговите привърженици и същевременно ще работи в посока подобряванетo на условията за всички гостуващи фенове на стадион „Георги Аспарухов”.

Още от първия мач в първенството ПФК Левски, НКП и Тръст „Синя България” ще сигнализират БФС чрез събран снимков и видеоматериал за съоръжения, които не отговарят на критериите за сигурност на зрителите. 

При липса на адекватна реакция от страна на футболната централна и предприети действия от нейните структури, с които да се гарантира сигурността на зрителите, клубът ще потърси съдействието на УЕФА."