Председателят на тръст „Синя България“ Васил Колев обяви, че има план с какви мерки да ускори стабилизирането на клуба във финансово отношение. Това стана на специалната пресконференция, където собственикът на „сините“ Тодор Батков обяви, че феновете влизат в управлението на вековния тим.

„Поводът е исторически. След 1944-а година Левски отново ще е частично на народа. Когато създадохме тръста, имахме доста по-скромни цели и доста по-краткосрочни планове. Но може би юбилеят,който организирахме, оказа влияние. Но може би проблемите в клуба, ни принудиха да бъде по-активни и за толкова кратко време се развием“, каза Колев

„Преди няколко месеца имахме за кауза да организираме юбилея, а сега имаме за кауза да спасяваме Левски. Много по-голяма кауза. Ще го спасяваме като ангажираме левскарската общност и да спечелим доверието, което в голяма степен е загубено. За нас смея да кажа, че ако привържениците на Левски са водили война с Тодор Батков, може да се каже, че са я спечелили. Левски е притиснат до стената, а сега всички трябва да направим така, че да издигнем отново клуба. Мисля, че тук не трябва да се търси вина. Такива примери има и в Италия, разликата обаче е, че там имат огромни приходи от телевизионни права. За да бъде успешен един клуб, той трябва да е много по-комбинативен по отношение на приходите. Очакванията, че ще се излеят пари не се оправдаха. Взе се заем. Това, разбира се, е за сметка на резултатите в един момент. Левски има нужда от една издръжка, която не е никак малка. Всеки привърженик, член на тръста, ще може да притежава част от Левски. Господин Батков е избрал модел на делегиране на цялата отговорност за управление. Мисля, че много бързо може да се стабилизира клубът. Затова за нас най-важната част, от която може да се натрупа приход, е маркетинг, мърчандайзинг и медии.“

„Промяната на терена ще се реализира, когато се стабилизира финансово тима. Моят призив е да се взимаме в ръце и да показваме кой кой е“.

„По отношение на дружеството ние сме представили предложение за лицензионен договор. Мисля, че Батков е получил концепция за това как ще се развива дружеството. Общността може да бъде ангажирана. Има страшно много начини за това. Цялото предизвикателство пред нас ще бъде именно ангажиране на общността“.

„Много неща могат да се направят. Основното е Левски да бъде водещ клуб. Ако сега Левски губи 400 хиляди, нека на първо време да ги направим на 100 хиляди“, завърши Колев.