Президентът на Левски Тодор Батков заяви, че никога не е гледал на клуба като на бизнес. Това босът коментира на специално организирана пресконференция по случай по-сериозното навлизане на тръст  „Синя България“ в тима.

„Какво предстои да се случи в рамките на следващите 40-45 дни. Както ви е известно ФК Левски не е правил Общо събрание на акционерите от 2012-а година. Причината е, че в края на тази година имахме среща с генерален потенциален спонсор. Като допълнение към спонсорството, бяхме се разбрали да предоставим определен пакет акции. Както е известно, до днес това спонсорство не се случи. Междувременно клубът като финансов резултат генерира голяма загуба от порядъка на 35 милиона, а това не остана незабелязано от УЕФА. А през май клубът бе санкциониран. Имахме предписания за намаляване на заплатите с 40 % и да капитализираме задълженията на клуба към мажоритарния акционер. В края на месец октомври, след извършен огромен обем работа, бе стартирана процедурата по апортиране на тези вземания. От Търговския регистър бяха назначени вещи лица за преглед на счетоводството на клуба. И в края на октомври вещите лица депозираха своите оценки, те бяха приети и това ни даде възможност да свикаме Общо събрание на акционерите. А това ни дава възможност да увеличим капитала на дружеството. В резултат на този апорт искам да заяви, че загубата на Левски за финансовата 2014-а година ще бъде сведена до около 7 милиона лева. Така Левски ще стопи цялата загуба с помощта на парите от Шампионската лига от 2007-а година. Общият размер на апортираните вземания е около 9 милиона. Събранието е вече свикано. Очакваме най-късно в петък 14 ноември Търговският регистър да го оповести. Събранието е за 17 декември от 10 часа в залата, в която се намираме сега. Събранието ще приеме докладите на Управителния съвет за 201-а, 2012-а, 2013-а година, ще бъде избран одитор за 2014-а година. Ще вземе решение за неразпределената печалба, което ще отиде за стопяване на загубата. Ще освободи от отговорност членовете на Надзорния и Управителния съвет и ще се капитализират задълженията. Така Левски ще излезе на плюс или поне на нула. Второ, ще бъдат капитализирани вземанията на дружеството, откакто го взех. От юни 2004-а година до 2014-а година", започна изказването си Батков. 

„След това през януари ще свикаме пак Общо събрание заради акционерите с акции без право на глас. Ще направим така, че те да имат глас. Така ще увеличим капитала с още. Така ще преодолеем загубите. Регулираме нещата. Идеята за тръста се приема доста радушно. Бяхме се разбрали да предоставя на тръста акции, в определен процент, а те срещу това да осигуряват сума в бюджета. Това ще стане по силата на писмен договор. Идеята е да променим Устава и да увеличим управителния съвет. Там трябва да влязат и фенове“, продължи адвокатът.

„Възнамеряваме да залагаме на мърчандайзинга. Клубът иска да залага повече на тази дейност. Очакваме да генерираме приходи от това. Тръстът е създаден с единствената цел да подпомага Левски. Никога не съм гледал на Левски като на бизнес. Никога не съм се делил от останалите левскари. Винаги съм давал, а съм взимал щастие, отговорност. Приемал съм Левски като дълг“, каза още Батков.