Старши треньорът на Локомотив Сф Димитър Васев сподели, че е доволен, защото сезонът започва с три точки за неговия тим. „Железничарите” спечелиха с минималното 1:0 като гост на Монтана, с попадение на Цветан Генков. През второто полувреме на терена на стадион „Огоста” имаше сериозни нерви, а голмайсторът бе изгонен бързо-бързо заради спор със съдията Ахмед Ахмед.

„Доволен съм от резултата, от трите точки, въпреки че от първия мач се натрупа много излишна енергия, и положителна, и отрицателна,” каза Васев след срещата. „Това донякъде бе пречка да покажем по-добра игра.”

„Почти до изгонването на Генков владеехме играта, създавахме положения, и не мисля, че бяхме сериозно застрашени, с изключение на няколко изритани напред топки,” добави още той. "Имахме още положения, които не оползотворихме, вкарахме един гол, а след изгонването имаше малко време и повече мислехме как да задържим резултата."

Относно претенциите на Монтана, че попадението е отбелязано, докато техен състезател е лежал на играта, Васев коментира: "Нямаше сигнал, значи се играе. Ние излязохме по-умни в това положение."

"Цветан Генков се кълне, че не е казал нищо обидно на съдията," обясни треньорът и добави, че е бил убеден, че ще има изгонен състезател в мача.