Локомотив София постигна победа в първия кръг от началото на сезон 2010/11 в А група като гост на Монтана с 1:0. Столичните „железничари” обаче вкараха своето попадение след изключително неспортсменска ситуация.

Цветан Генков реализира попадението в 60-та минута, а двайсет минути по-късно опитният нападател си изкара глупав червен картон за реплика към съдията Ахмед Ахмед. Така, Генков ще пропусне дербито с Левски другата седмица.

През първото полувреме, двата отбора стояха абсолютно равностойно на терена, като липсваха сериозните положения пред двамата вратари.

След почивката, играчите на Димитър Васев излязоха една идея по-мотивирани и по-активни. Въпреки това те не успяваха да стигнат до чисто положение. В крайна сметка, „железничарите” стигнаха до гол петнайсетина минути след подновяването на играта.

По изключително неспортсменски начин, локомотивци стигнаха до своето попадение в 60-та минута. Дерек Асамоа лежеше на тревата, а играчите на Монтана помислиха, че играта ще бъде спряна. Столичани обаче не изкараха топката, ганаецът в един момент се вдигна от тревата, защитата на домакините се успа, а Писаров подаде към Генков, който от близо не сбърка за 1:0.

В 79-та минута обаче Генков направи много неприятна услуга на своите съотборници предвид предстоящото дерби с Левски другата седмица. Нападателят отправи реплики към главния рефер Ахмед Ахмед и в разстояние на 10 секунди си изкара два жълти и съответно червен картон.

Емоциите разиграли се на терена се пренесоха и на пейката на Локо Сф. Помощникът на Димитър Васев Диян Петков също отправи реплики към рефера, като дори го хвана за ръката. Логично и Петков бе изгонен.

До края на срещата играчите на Монтана се опитаха да натиснат своя противник и да стигнат поне до хикс, но така и не успяха. В самия край на срещата пък, домакините имаха претенции за дузпа, след като топката срещна ръцете на Атанас Атанасов в наказателното поле. Ударът към играча на Локо Сф обаче бе отблизо, а ръцете на Атанасов бяха прибрани и Ахмед Ахмед не отсъди дузпа.

Малко по-рано пък, главният рефер спести втори жълт картон на Асамоа, който бе заменен от Иво Иванов.

Така, Локо Сф заема третото място с актив от 3 точки, а Монтана е на последно с 0.