„Взех това решение за да не омръзвам на хората. 20 години са много и човек трябва сам да си реши. И аз си го реших. Нямам никакви мотиви за напускане. Напротив имам пълен вот на доверие. С мъка се разделям, но...”, заяви вече бившият президент на ПФЛ Валентин Михов на прощалната си пресконференция и се разплака.

„Сър Дейв Ричардс ми прати писмо, в което първото изречение казва: „Скъпи ми Вальо, тежък ден за английския футбол!” Президентът на Бундеслигата днес ми изпрати покана да присъствам на финала за Суперкупата на Германия като знак на уважение. За мен това е оценка на един труд... Извинявайте...”, продължи с емоциите Михов.

„За разлика от много хора, които говорят, че си ходят с оставката в джоба, аз наистина си подадох моята. Представих мотивите си пред УС на ПФЛ и им благодарих за времето, в което работихме. Пожелавам успех на ПФЛ и на г-н Баждеков, който ще я ръководи до Общото събрание на 5 октомври. Продължавам да работя за футбола”, категоричен бе Валентин Михов.

„Бил съм президент на професионалния футбол над 15 години. Знаете какви са „цветовите ми пристрастия”, но с работата си съм доказвал че цвета няма значение. За мен важно е професионалното отношение. Надявам се сега да не се получи напрежение, защото г-н Баждеков е от Левски. С него сме над 10 години заедно и сме доказали че „цветове” в нашата работа няма. А пълното единодушие – 10 от 10 при избора му показва, че всеки един от членовете на нашия УС му даде своя вот на доверие”, завърши бившият президент на ПФЛ.