„Бях малко изненадан, но някой от УС на ПФЛ трябваше да поеме функцията на президент до Общото събрание на лигата на 5 октомври. Предложението дойде от г-н Михов и за моя радост беше подкрепено от всички присъстващи”, заяви новият президент на ПФЛ Константин Баждеков, минути след като това доверие му бе гласувано от УС на Лигата.

„Поемам много сериозно тази отговорност, защото в българския футбол има още много какво да се върши и да се прави”, каза още Баждеков, чиято първа изява на новия пост ще бъде връчването на Суперкупата на 11 август на Литекс или на Берое.

„Аз като изпълнителен директор на Левски ще се абстрахирам от моята работа в клуба и ще направя всичко възможно да защитавам интересите на всички членове на ПФЛ и ще се опитам да помогна с каквото мога за просперитета на Лигата и в частност на всички клубове”, добави финансовият директор на „сините”.

„Ще се постарая да запазя своето име, защото аз 11 години съм вече във футбола, сигурно и аз съм допускал грешки, но който не работи, той не допуска грешки. Ще се старая в опита, който съм натрупал да съм полезен за общата кауза да се подобрява българския футбол”, категоричен бе Баждеков.

„Нямам намерение на този етап да се кандидатирам за президент на ПФЛ. Просто ситуацията доведе до моето избиране за изпълняващ длъжността до Общото събрание на 5 октомври. Това е по-скоро организационен период. Сигурен съм, че липсата на Вальо Михов ще се чувства усезаемо, защото той е оставил трайна следа в българския футбол. Една от причините да поема този пост е обещанието на г-н Михов, че няма да се оттегли напълно и аз ще мога да разчитам на неговите съвети. Защото това е една нова структура за мен”, завърши новият бос на ПФЛ.