Валентин Михов поиска цялата власт на управление в ЦСКА, за да се съгласи да стане президент на „червените”. Това стана на срещата със собствениците на „армейците” Димитър Борисов и Иво Иванов.

„Преговаряме, все още сме на тема преговори. Имам желание да помогна, но преди всичко трябва да видим къде се намираме в момента. Ако приема, цялата организация и отговорност трябва да мои. Но, има много „но” преди това. ЦСКА е нещо сериозно, не мога за два часа да дам отговор. Аз обичам лудостите, защото най-лесно е когато станеш шампион, да те поканят. Аз така постъпих и през 1990 година, тогава отборът беше на предпоследно място, така че тежестите не ме притесняват”, сподели Михов.

„Резултатите и мястото на ЦСКА в момента показват, че има грешки, но за два часа не мога да правя анализи. Щом няма резултати, всички са грешни. Това е само първоначална среща, ще продължим разговорите си и до края на другата седмица трябва нещата да се изяснят. Не може всичко да се реши за един едночасов разговор. Със сигурност едно от условията ми е да ми бъде предоставена цялата власт в ЦСКА и да вземам всички решения. Едва след като това стане ще се мисли за евентуален спортно-технически директор и старши треньор на отбора. Но без отговорност, без пълната власт… Имам да защитавам едно голямо име”, каза Валентин Михов.

Той допълни, че едно от първите неща, които трябва да свърши, ако се официализира като президент на клуба, е да върне ЦСКА на стадион „Българска армия”.

„Това е задача номер 1. Не искам да говоря и да се връщам назад, какви са проблемите в ЦСКА и защо се е стигнало до това положение”, каза Валентин Михов. Той заяви още, че не може да се говори за нулева година в ЦСКА.

„Ако говорим за подобно нещо, това означава, че сме се предали. Няма как да бъде нулева година. През 91-а година взехме отбора на предпоследно място и станахме втори”, каза Михов.

„Във футбола финансовата стабилност е номер едно. Въпросът с базата, с ДЮШ, с манталитета на управленците в клуба, това са неща, които влияят много. Това, което се гради в школата, трябва да бъде напълно адекватно със старши треньора на мъжкия клуб. Нужна е работа с феновете, работа с държавата. В понеделник предстои да се направят много анализи”, каза още един от вариантите за президент на „червените”.