Валентин Илиев и Светослав Дяков спечелиха индивидуалните награди съответно за Най-добър защитник и Най-добър полузащитник по време на церемонията за "Футболист на годината".

Конкуренцията при бранителите бе голяма като Илиев стана победител само с една точка, а другите претенденти бяха Илия Миланов и Йордан Минев.

"Преди всичко искам да благодаря на Господ, че съм жив и здрав и мога да върша своята работа. Благодаря на хората, които гласуваха и ме направиха щастлив. Много благодарности към моето семейство, ЦСКА и феновете. Не мога да изредя всички по единично, затова благодаря на всички, които са гласували за мен и ме подкрепят", заяви Вальо Илиев, след като получи своята награда.

"Доста изненадан бях, но и същевременно много щастлив. Няма как да е по друг начин, когато един спортист се труди, и види да бъде оценен," добави Илиев по-късно пред медиите.

Светослав Дяков бе определен за номер 1 при халфовете. Асът на Лудогорец пребори за отличието Владимир Гаджев и Симеон Славчев. Той бе награден от Даниел Боримиров, след което сподели: "Даниел Боримиров ми пожела да продължавам в същия дух и да задържа тази награда и догодина. Много съм щастлив, че от толкова много добри полузащитници в България, именно аз печеля тази награда."

Вальо Илиев е Най-добър защитник, Светльо Дяков №1 при халфовете

източник: LAP.bg