ЦСКА отхвърли офертата на Стяуа за бразилския нападател Жуниор Мораес, съобщи sport.ro. Собственикът на румънския клуб Джиджи Бекали вчера заяви, че е направил предложение за Мораеш, което не може да бъде отказано, но шефовете на българския клуб въобще не искат и да чуят за евентуален трансфер на играча на "Генча".

Планът на ръководството на софиянци е бразилецът да бъде продаден в Западна Европа за голяма сума догодина.

"Все още не знам къде ще играя. Знам само, че ще бъде или в ЦСКА, или в Стяуа. Ситуацията е сложна. Имам подписан договор с ЦСКА, който е признат от българския футболен съюз, но има жалба в румънската федерация. На този етап се надявам да получа поне временно разрешение, за да мога да играя в официални мачове на ЦСКА", каза Мораес.

Бразилецът в момента е със спрени права до изясняването на трансферния спор между двата му бивши клуба Металург (Донецк) и Глория (Бистрица). Мораес беше привлечен на "Българска армия" от украинския тим, но румънците твърдят, че това е неправомерно, тъй като  нападателят е все още тяхна собственост.

Любопитното е, че Стяуа и ЦСКА ще се срещнат в плейофите за влизане в групите на Лига Европа по-късно през месеца.

"Не знам дали да се радвам, или не. Със сигурност ще бъде много, много тежко. Стяуа не е фаворит. В ЦСКА също се направиха добри трансфери. Всичките ми съотборници в София искаха да се паднем срещу Стяуа, особено Зику", коментира Мораес.