Десният бек Николай Бодуров ще партнира на Пламен Николов в центъра на защитата в днешният реванш на Литекс срещу Жилина. Двубоят от третия кръг на квалификациите на Шампионската лига е от 20.30 часа на стадион „Под Дубном”.

Рокада в ариергарда на българския шампион се налага заради травмите на Александър Барт и Ивайло Петков, които не им позволиха да пристигнат с тима в Словакия.

Въпреки че не издаде състава си на снощната официална тренировка Ангел Червенков се е спрял на този вариант поради факта, че Бодуров има доста мачове като централен бранител в предишния си тим Пирин. Неговото място на десния бек ще бъде заето от босненеца Джемал Берберович, който пропусна мачовете с Рудар от предишния кръг заради проблеми с картотеката. В лявата част на защитата както обикновено ще действа Петър Занев.

Другата въпросителна пред Ангел Червенков е кой да действа отляво на атаката на българския шампион. Вариантите пред специалиста са два – младият Георги Миланов или румънският голмайстор Флорин Брату. Съществува вариант и двамата да започнат мача на стадион „Под Дубном”, но тогава на скамейката ще остане Вилфред Нифлор.

Очаква се Ангел Червенков да обяви състава след тонизиращата тренировка тази сутрин. На снощната официална тренировка наставникът на българския шампион заложи на изпитания си метод преди важен мач да не показа на кого ще разчита в титулярния състав. Подобно на заниманието в Подгорица в предишния кръг, и днес шпиони на противника следяха изявите на Литекс. Хора на Жилина присъстваха на тренировката, но не успяха да видят нищо, тъй като Ангел Червенков направи леко занимание, с цел най-вече опознаване на терена и обстановката.