Старши треньорът на Литекс Ангел Червенков вече обяви, че има достатъчно варианти за решение на проблемите в защита, и не се притеснява. Той няма да има на разположение Александър Барт и Ивайло Петков за реванша срещу Жилина в Шампионската лига в сряда.

Макар че вероятно е наясно със състава за утре, Червенков заложи на изпитания си метод на последните тренировки преди важен мач, и не показа на кого ще разчита в титулярния състав. Подобно на заниманието в Подгорица в предишния кръг, и днес шпиони на противника следяха изявите на Литекс. Хора на Жилина присъстваха на тренировката, но не успяха да видят нищо, тъй като Ангел Червенков направи леко занимание, с цел най-вече опознаване на терена и обстановката.

Пред наставника на Литекс съществуват няколко варианта за защитна формация за двубоя със Жилина. Единият е Петър Занев да играе като централен бранител, а мястото му отляво да заеме Михаил Венков. Другата опция е Николай Бодуров да влезе в центъра на защитата, а Джемал Берберович да е десен бек.

Двубоят Жилина – Литекс е в сряда, от 20.30 часа българско време на стадион „Под Дубном”. Първият мач в Ловеч завърши наравно 1:1.