Удинезе ще привлече бразилския нападател на ЦСКА Жуниор Мораес, ако продаде Антонио Флоро Флорес, съобщават медиите в Италия.

Старши треньорът на Удинезе Франческо Гуидолин се с спрял на Мораес за заместник на Флорес, тъй като бразилецът няма да струва много скъпо на италианския отбор, който е в борбата за титлата в Серия А.

Към Флорес има сериозен интерес от страна на Фиорентина и Рома и се очаква до една седмица да има яснота относно неговото бъдеще.

Предни няколко дни агентът на футболиста на ЦСКА Жуниор Мораес – Тиаго Лимерес Мартинс, призна пред Goal.com, че Удинезе проявява интерес към неговия клиент и има голяма вероятност той да бъде трансфериран през януари.

Бразилецът пристигна на „Армията” като свободен агент през лятото, но направи дебюта си с фланелката на ЦСКА едва няколко месеца по-късно заради съдебен спор между бившите му клубове, относно правата за футболиста. Именно поради тази причина Мораес не успя да запише минути в Лига Европа, което означава, че от Удинезе биха могли да ползват футболиста в турнира, ако се стигне до сделка.

В последните няколко месеца ЦСКА и Удинезе си сътрудничат, което допълнително би наклонило везните в полза на италианския клуб. Както е известно, преди известно време вече бившият кондиционен спец на „червените” Иван Йовановски изкара стаж в отбора от Удине, а наскоро босът на ЦСКА Димитър Борисов наблюдава на живо двубоя от Лига Европа между Удинезе и Селтик.