Футболистът на Енерги Котбус Игор Митрески е изиграл последния си мач с екипа на отбора от Втора Бундеслига. Това съобщават местните медии в коментарите си за мача на Енерги с Ален, завършил с категорична победа 4:0. Според тях през зимата защитникът със сигурност ще смени клубната си принадлежност.

Както е известно, македонецът е сред спряганите за ново попълнение на ЦСКА, като самият той призна за Гонг, че има вероятност да заиграе при „армейците”. ЦСКА обаче явно не е единственият желаещ да привлече Митрески, тъй като в Гърция разкриха, че македонският национал води преговори с Ксанти, а освен това още един гръцки отбор се интересува от него. Освен тях холандският Хееренвеен и руският Сатурн също следят ситуацията около играча на Енерги.

Македонецът явно вече мисли за трансфера си, тъй като в последния си мач за тима от Котбус се е представил доста слабо и получава оценка 4 по шестобалната система (в Германия 1 е най-високата оценка, а 6 най-ниската), което е най-слабата оценка в отбора на Енерги.

За сметка на Митрески, неговият съотборник Станислав Ангелов е с най-високата оценка в отбора – 2, като в коментара за играта му е отбелязано, че по перфектен начин е организирал играта на отбора в атака.