Футболистът на ЦСКА Йордан Тодоров е пред сензационен трансфер в шампиона на Германия Волфсбург. Това твърди немският сайт, специализиран за трансфери transfermarkt.de.

Пред „Волфсбургер Алгемайнен Цайтунг” мениджърът на „вълците” Дитер Хьонес разкри, че приоритет пред отбора е намирането на нов десен бранител, като вече са направени стъпки в тази насока.

Според изданието, цел номер 1 за Волфсбург е именно Данчо Тодоров, като вече са започнали преговори с българския национал.

Съобщава се, че 28-годишният футболист е силен в единоборствата, като освен отдясно на отбраната, може да играе и като дясно крило.

„Transfermarkt” разкрива също така, че заради лошото финансово положение в ЦСКА, Тодоров може да премина във Волфсбург без трансферна сума.

В същото време собственикът на ЦСКА Димитър Борисов заяви, че към Йордан Тодоров има реален интерес от 3 места. „С Емил Данчев говорихме днес и ми каза, че има оферта за Йордан Тодоров и ме пита, дали сме съгласни с нея. Има три предложения към него. Ще предпочетем офертата, която е изгодна. Други реални оферти освен тази към Данчо на този етап няма”, каза Борисов.