Първото име на новия треньор на ЦСКА е Гьоре. Вероятно има някакъв общ корен с Джоре. Онова Джоре от популярната песен „Седнало е Джоре Дос”. Най-доброто изпълнение безспорно е на Янка Рупкина. При така известните прилики между българския език и македонския /да не изпадаме сега в спорове, отклоняващи темата/ няма начин Гьоре и Джоре да не е едно и също. Така, да продължаваме. Гьоре Йовановски вече седна на горещия стол. Може би най-горещият треньорски стол в България за всички времена. Този в ЦСКА. И всички се запитаха: „Абе лудо ли е това Гьоре/Джоре или тези дето го насадиха са лудите?” А сега де?

Босовете на ЦСКА за кой ли път бяха притиснати. Менгемето на негативното обществено мнение пак бе стиснато до краен предел. Три кръга - без победа. Със сигурност на тях не им е било кеф да махнат главата на Дочев още след третия кръг. Със сигурност на тях не им е кеф да ги псуват и проклинат на всеки мач. Или пък обратното – със сигурност им е кеф ЦСКА да бие, те да шават наперено в ложата, да приемат поздравления, да отпуснат душата, да излязат усмихнати пред камерите, да пуснат два-три лафа, да се позаядат със съперник, тъй като са в изгодна ситуация. Изобщо да виждат, че нещата вървят. Не мога и не искам да повярвам, че не искат точно това. И сега, в дните на поредната криза, точно когато трябва с магическа пръчка да се действа дори популистски, те избиват рибата. Не викат Йешич, не викат Стойчо, които биха се приели добре от феновете с репликата: „Ей тия най-сетне им дойде акъла”.

Не викат Геле Червенков – станал шампион и изкарал години в ЦСКА. Не открадват Фичо от Калиакра, не връщат Зафето начело на отбора, камо ли да поднесат на тепсия за втори път така желания от феновете Любо Пенев. Не викат Гочето Василев, да вдигне както само той може отбора за дни, не слагат и Чичо Пенчо, както бяха решили в началото, като и за този вариант поне 20% от привържениците щяха да кажат: „Абе, той чичо Митко май най-добре”. Щом ще е от чужбина – не потърсиха име от по-развита футболно от България страна.

Действаха като Джон Уейн в популярен уестърн - смело срещу всички с един куршув в револвера. Шефовете на ЦСКА туриха Гьоре „Дос” Йовановски! От Македония – може би най-слабо развилата се във футболно отношение страна на Балканите. Дори спрямо Албания. Така я избиха рибата, все едно с атомна бомба да опиташ риболов в язовир Батак. Не само баташката риба ще обърне коремите, но тътена ще се усети чак в Черно море. Е така я избиха!

Трети ден – почти нито ред, нито стон за Гьоре. Разбирам колегите – в съчетание с непоносимите летни жеги и на тях им дойде много. Толкова стряскащо шокиращо е, че просто няма какво да се каже.

И тук някъде, на третия ден, мъчейки се да прозря Гьоре ли е лудо или някой друг, прозрях може би най-гениалната идея на „армейските” босове, от началото на престоя им в Борисовата градина! Сериозно! Следващите няколко реда са опит, без капчица ирония, да се обоснове тази теория. Ако не бъркам в началото и „Деветата симфония” на Бетховен не е била приета добре, но днес се счита за гениална. Е, едва ли кариерата на Гьорче в ЦСКА ще бъде сравнима с творчеството на великия композитор, но неговото назначаване е възможно най-адекватното.

На тези играчи, ЧАСТ от които наистина нямат угодия и не се е родил треньор, който адекватно да отговаря на нивото им – точно Гьоре им требе! На публиката на ЦСКА, ЧАСТ от която понякога просто за спорта си протестира, щото няма да и бъде интересно – точно Гьоре им требе! На цялата общественост, която се занимава и е съпричастна с ежедневието на ЦСКА – Гьорe и пак Гьоре! Всички изброени по-горе имена, ще бъдат едновременно възхвалени и разкъсани. Еди кой си какъв бил, какви са му кусурите, какви са му далаверите и прегрешенията към ЦСКА. Стойчо такъв, Йешич онакъв, Пламен и той такъв, Пеневи - те пък онакива. Няма, няма, няма угодия!

Ето ви за първи път нов треньор, за когото нищо не може да се каже. Пълен амок! И току-виж точно с Гьоре от Скопие стане работата! Щото то в ЦСКА по-зле няма накъде! Преди години с Гьоко май много не се получи, нека сега се пробва с Гьоре. Това, което представлява в момента отборът по терените, е следствие на модерни треньорски методи на немско мислещ треньор, остатъци от великата сръбска и румънска школа, от няколко „червени” легенди, двама италиански специалисти, една каруца бразилски и испански кондиционни специалисти, и още и още и още. Егати, няма умора!

Давайте да видим и Гьорето, макар то сега бат`Сашо Борисов ли ще е лицето или някой друг? Карай, да не задълбаваме. ЦСКА е най-изтезаваният футболен организъм у нас в последните 20 години. Често и от свои. Лечението се провежда безразборно. Няма диагноза, не се знае лекуващият лекар в момента докога ще лекува. Да идва Гьоре с македонските илачи, че „Болен ми лежи не Миле Попйорданов, а ЦСКА” И ДЕКА ГО НЕМА ВЕКЕ ИДЕНДИТЕТОТ НА ОВОJ ФУДБАЛСКИ ТИМ!