В щаба на ЦСКА са доста притеснени от това кога точно ще се прибере в България един от техните национали – този на Кабо Верде Луис Соарес Платини.

Повиканият, следствие на добрите си изяви в А група с екипа на ЦСКА Платини, бе резерва в двубоя преди няколко дни от квалификациите на Африканската Купа на нациите срещу Нигер, спечелен от неговия тим с 3:1.

Кабо Верде обаче тепърва има да играе още един важен мач – и той е в сряда, гостуване на Замбия. Срещата е от 18.00 часа. При всички положения Луис Соарес ще използва целия следващ ден – четвъртък, за да пътува обратно към София. Планира се той да се прибере късно вечерта. Едно евентуално пропускане на самолетна връзка, обаче би принудило играча да закъснее буквално до навечерието на самия сблъсък с Лудогорец.

Футболистът е твърд титуляр в ЦСКА, като бързо успя да се наложи след пристигането си на „Българска армия“ през лятото.

Любопитно в случая е, че и в лагера на съперника има подобен казус. Тунизиецът Юнес Хамза също ще има мач със своя национален тим в сряда вечер. Единствената разлика е, че Хамза за разлика от Луис Соарес не е твърд титуляр в тима на Георги Дерменджиев.