Изпратената преди няколко дни молба от страна на ЦСКА за участие в традиционния международен турнир „Мас Паломас” е на път да бъде приета от организаторите.

Така, ако не изникне нещо непредвидимо, „армейците” би трябвало да вземат участие в проявата през втората половина на месец януари 2008 година. Желанието на Стойчо Младенов е да се осигурят тези мачове, а за основен зимен лагер вариант остава Португалия.

„Мас Паломас” се провежда на Канарските острови и следващото му издание ще бъде 25-о поред. По традиция в него участват по четири отбора, но всеки от участниците играе само по два мача. „Мас Паломас” има славна традиция, като отличието са печелили отбори като ПСВ Айндховен, Байер Леверкузен, Гьотеборг, Андерлехт, Шалке 04, Волсфбург, Розенборг, Фейнорд и Спарта Прага. Последното издание бе спечелено от украинският Шахтьор Донецк.

През 2004 година, ЦСКА отново бе на турнир на Канарските острови - „Арона” и зае първото място в крайното класиране в конкуренцията на Розенборг и Грьонинген.