На „Армията” чукат на дърво и не смеят от суеверие да разкрият подробностти около евентуалната продажба на Иван Иванов и Иван Стоянов в руския Алания Владикавказ.

Според непотвърдена информация бранителят Иванов е вече в Белек, където се намира на подготовка отбора на Алания. Други източници твърдят, че с него е и Иван Стоянов. На този етап никой в Борисовата градина не отхвърля или потвърждава тези информации.

Вчера собственикът на ЦСКА Димитър Борисов заяви за Гонг, че на този етап има единствено интерес към Иван Иванов и Иван Стоянов от страна на руския Алания Владикавказ.

Още по време на лагера на „червените” в Белек, Турция, се разбра, че новакът в руския елит е хвърлили око на двамата играчи на Йоан Андоне. Тогава, при кратката си визита в лагера на ЦСКА босовете Димитър Борисов и Иво Иванов упълномощиха мениджъра Николай Ишков да води евентуалните преговори с Алания.

Още в понеделник в официалният сайт на тима излезе информация, че е възможен подобен трансфер. Но най-напред в съобщението се посочва, че отборът от Владикавказ вече си е осигурил подписите на двама абсолютно идентични като позиции на Иван Иванов и Иван Стоянов играчи - бранителя от Того Абдул Гафар Мамах и нигерийския национален халф Сани Кейта. Това автоматично намаля шансовете за трансфер на „червените” футболисти.

„Разбира се, ако се стигне до продажба, то тя ще бъде при много изгодни за ЦСКА финансови условия”, допълни Димитър Борисов.

Любопитното е, че за 16:00 часа този следобед е насрочено публично посещение на музея на спортната слава на стадион „Българска армия”, след което има и открита тренировка на ЦСКА.

Ако Иван Иванов и Иван Стоянов не присъстват на тази тренировка, то загадъчното поведение на хората от ЦСКА става безсмислено.