Нова тренировка на стадион "Младост" проведоха днес футболистите на Черно море. Целта на варненци е да се опази в максимална степен тревното покритие на "Тича".

Тези мерки са заради дербито с ЦСКА от втория кръг от плейофите на Топ 7, което ще се проведе в неделя от 15,45 часа, съобщават от клуба.

"Моряците" се подготвят с настроение за важния сблъсък, защото влизат със самочувствие в мача с противника.

"Тича" вече шест години е твърде негостоприемен стадион за "червените". Последно през април 2008 г. ЦСКА успя да се добере до успех във Варна – 0:2, след попадения на бразилеца Неи.

Оттогава Морето има 3 победи и 3 ремита, като вкараният от гостите гол е само един. Последно те бяха победени на 3 ноември м.г. с 2:1. За домакините точни бяха Симеон Райков и Бакари.

Двубоят се води рисков и логично охраната в него ще е засилена. 120 полицаи и 20 жандармеристи са ангажирани с опазването на обществения ред на стадиона.

Патрули на полицията ще бъдат на всички ключови места около стадиона, включително и около паркингите, за да не се допусне струпване на фенове и ексцесии.

Няма информация за пристигането от София на голяма агитка, затова и движението няма да бъде спирано.

Въпреки това по трибуната се очакват около 2000 запалянковци на ЦСКА, което при всички случаи ще държи нащрек униформените в дербито.