Шефът на Съдийската комисия към БФС Костадин Костадинов обяви, че Таско Тасков е взел грешно решение като не е отсъдил дузпа за ЦСКА срещу Миньор в мача от 28-ия кръг на "А" група. В 30-ата минута на двубоя Жуниор Мораеш се сблъска с Иван Чворович в наказателното поле, но сигнал за нарушение не последва.

Ето какъв коментар направи Костадинов след редвоното заседание на Съдийската комисия днес.

"Гледайки с цялата комисия, по-правилното беше Таско да отсъди дузпа в тази ситуация. Мораеш първи играе с топката, но и вратарят играе с топката. За мен по-правилното беше Таско да отсъди наказателен удар. За нас засада няма. Ситуацията е чиста, предвид изискванията на УЕФА за нападателен футбол. Ние все пак бихме застанали зад неговото решение".

Костадинов говори и за другия двубой, който предизвика много спорове през уикенда - Лудогорец срещу Черноморец.

"Според мен драмата в Разград беше изкуствено създадена, защото не виждам в отсъжданията на съдията да има драма. Според нас Стефан Спасов се справи. Оценката му е добра, не мисля, че с нещо е повлиял на крайния резултат, въпреки претенциите на Херо. Не само, че заставаме зад съдията... всеки един човек, малко разбиращ от футбол, може да види, че повече претенции могат да имат от Лудогорец, а не от Черноморец".