Началникът на Областна дирекция МВР-Бургас Милен Димитров е подписал заповедта, с която бе разрешено на Любослав Пенев да замине за Лондон и да води своя тим срещу Фулъм в Лига Европа, съобщи БГНЕС.

Заповедта, с която бе отменена забраната на Пенев да излиза от България, е била подписана в 15:15 часа и наставникът на „червените” е заминал за Лондон малко след това. Бившият нападател на Валенсия не потегли вчера с групата на ЦСКА за Лондон, след като Административният съд в Бургас му забрани на 1 декември да излиза в чужбина. Фирмата на собствениците на ЦСКА – „Титан Ас” обаче е предоставила лично финансови гаранции пред властите, специалистът е внесъл в банката 50 хиляди лева и така на Пенев е било позволено да пътува в чужбина.

Наставникът на „армейците” не можеше да излиза в чужбина след заповед на частен съдебен изпълнител във връзка с необслужване на кредит на Любослав Пенев от СИБанк, възлизащ с лихвите на над 2 млн. лева. Срещата между отборите на Фулъм и ЦСКА е тази вечер от 22:05 часа на стадион „Крейвън котидж”, а „армейците” ще бъдат водени от своя треньор срещу тима от Западен Лондон.