„Коко Динев ми каза, че политическите ми пристрастия пречат на бизнеса му”, това разкри в „Здравей, България” по Нова Атанас Узунов, общински съветник от ГЕРБ и допреди няколко дни административен директор на Локомотив (Пд). Коментарът на Узунов беше обяснение за неговото уволнение след обвинения, че има роля в организирането на футболни агитки за протести срещу правителството.

Публично оповестените мотиви за неговото освобождаване са, че използва служебното си положение, за да влияе на привържениците на клуба и те да участват в „политически акции срещу законно избраното правителство на България”, както посочват в декларация от ръководството на клуба. „Животът в държавата се подобрява. Не сме против властта. Искаме името на клуба да бъде свързано само със спорт и да сме встрани от политическите борби”, се казва още в нея.

„Мисля, че тази декларация му е предоставена (на собственика Коко Динев, бел.ред.) Имах кратък разговор с него, който се състоеше в това, че моите политически пристрастия влияят на бизнеса на г-н Динев. За мен това беше достатъчно”, заяви Узунов.

„Феновете са граждани на Република България и имат своите виждания и политически пристрастия. Дали са симпатизанти на ГЕРБ, БСП, „България без цензура” и т.н., те имат своите виждания”, обясни позицията си общинският съветник от партията на Бойко Борисов. Той беше категоричен, че не е организирал политически привържениците на Локомотив нито за големия митинг на ГЕРБ в Града на тепетата, нито при събитията около Джумая джамия:

„Съгласен съм да съдействам на прокуратурата, ако се установи видеоматериал, в който аз съм организатор на който и да било процес или демонстрация”.

Атанас Узунов не смята, че освобождаването му е свързано с организирането на партийни митинги, а го отдава на друго: „Много мои колеги – депутати и общински съветници – след като бяха членове на ГЕРБ, преминаха в друга политическа сила”, посочи той, без да конкретизира за коя партия говори.