Полицията в Пловдив предотврати сериозен инцидент на стадион „Локомотив“. В 18:30 часа днес на „Лаута“ се събраха около стотина фена на „смърфовете“, които искаха да изразят позиция относно отстраняването на Административния директор на клуба Атанас Узунов.

В района на стадиона имаше и засилено полицейско присъствие. Напрежението ескалира малко след 19 часа, когато на „Лаута“ пристигна финансовият директор Деян Станев в компанията на три здрави момчета. Още при слизането си от автомобила, бодигардовете на Станев се насочиха към един от феновете и започнаха да го дърпат към превозното средство. Привържениците се опитаха да се противопоставят, като това доведе до суматоха. Само светкавичната реакция на полицаите предотврати по-сериозен инцидент. Един от униформените успя да изземе пистолет от ръката на единия от охранителите, който бе арестуван и отведен в близкото полицейско управление.

Междувременно представители на различните фен-фракции и финансовия директор се оттеглиха на разговор в залата за пресконференции на стадиона. На излизане, участвалите в срещата фенове, казаха, че утре ще отразят своята позиция в специална декларация.