Генералният секретар на Локомотив Пловдив Атанас Узунов заяви, че тримата преотстъпени от ЦСКА футболисти – Стойко Сакалиев, Иван Иванов и Александър Бранеков ще бъдат утре на Лаута, въпреки заканата на треньора на червените Стойчо Младенов, че утре те ще бъдат на Панчарево.

 

 Сакалиев и Иванов бяха сред главните герои при победата на смърфовете с 1:0, която изхвърли ЦСКА от турнира на фаза 1/16 финали, като от лагера на армейците твърдят, че те не би трябвало да играят и затова ще бъдат отзовани.

 

„Ще бъдат утре в 10:00 часа на стадион Лаута” – убеден е Узунов - „Докато не се произнесе арбитражната комисия, те са футболисти на Локомотив Пловдив. Те са преотстъпени до края на първенството 2007/08 година. Пак повтарям за сетен път, нека колегите от ЦСКА разчитат на разпоредбите.”

 

„Защо да е конфликт, какво значи конфликт? След като Локомотив им плаща заплатите, те ще играят за Локомотив. Колко време ще играят, това ще решава футболният съюз. Видяхте вчера, че една комисия се произнесе. Тези нормативни документи се отнасят по един начин за всички”

 

„Ако ние трябва да си лягаме, да легнем, как ще върнем хората по стадионите? Аз се радвам на твърдото решение на една жена, на нашия президент, твърдото й решение, каквото и да стане след това. За сетен път ви казвам, нека да работим според нормативните документи. Единствената комисия, която може да реши казуса е Арбитражната комисия, когато тя се събере и каже, че тези футболисти вече не са на Локо Пловдив, те няма да са. За какво да лягаме?”, пита Узунов.

 

„Благодаря на Галя Топалова за твърдото решение. Една жена прецени, че защитава както името на Локомотив, така и това, което беше дала като дума пред феновете. Нашите фенове вече трябва да се върнат на стадиона, защото всичко, което тя е обещала го изпълнява”, каза още шефът на Локомотив.

 

Атанас Узунов заяви още, че ще бъде направен опит за закупуването на Сакалиев, Бранеков и Иванов и се надява те да останат в Пловдив за постоянно.