Левски загуби контролата срещу Виктория Пилзен с 0:3. Мачът бе белязан от тежката контузия, която получи Антон Огнянов. Бившият капитан на Любимец сякаш счупи глезена си след остро влизане на Вагнер от Виктория. Кракът на Огнянов видимо поддаде след грубото нарушение.

Главно действащо лице в спаринга бе нефелния съдия от Кипър. Арбитърът не зачете гол на Божинов и спести стопроцентова дузпа за Левски след игра с ръка на голлинията при удар на Валери. Най-големият грях на кипърския съдия бе скандалният първи гол на чехите. Виктория отбеляза след игра с ръка в наказателното поле, която рефера не видя.

Левски създаде доста положения, но не вкара гол, а в защита допусна традиционните грешки, които доведоха до още два гола освен скандалното първо попадение за Виктория.

Третата контролна среща на Левски в Кипър започна по кошмарен начин. Новото попълнение на „сините“ Антон Огнянов получи жестока травма след безумно влизане на Вагнер от Виктория. Крилото на „сините“ изглежда счупи крака си след бруталното влизане на съперника. Всички в лагера на Левски се хванаха за главите при вида на травмата, а фен на тима, който живее в Кипър реагира и помогна, като предостави лекия си автомобил. Огнянов се качи с помощта на хора от щаба на Левски. С автомобила замина за местна клиника д-р Илиев и един от масажистите на клуба.

Контузията на Огнянов вбеси „сините“, а шокиращо съдията не даде картон на Вагнер. Мирослав Иванов влезе на мястото на травмирания играч, а мачът бе подновен след близо петминутна пауза.

В 9-та минута Левски създаде първото положение в двубоя. Валери Божинов открадна една точка в средата на терена, след което подаде към Борислав Цонев. Младокът стреля, но го направи доста неточно.

Три минути по-късно Божинов вкара гол, но той не бе зачетен от съдията. Най-вероятно причината беше игра с ръка на нападателя преди да отбележи в мрежата на Болек.

В 14-ти минута чехите поведоха със скандален гол. При центриране в наказателното поле Бакос си спря топката с ръка, а след това я прати в мрежата на Пламен Илиев. Играчите на Левски протестираха, но съдията не се трогна и призна попадението.

Играта се изнерви още повече, а това повлия на „сините“. В 27-та минута момчетата на Тони Здравков не се защитаваха добре и се стигна до втори гол. Хорава пусна към Дюриш, който от близко разстояние вкара във вратата на Левски.

Половин час след началото на срещата Борислав Цонев проби и стреля извън наказателното поле, но шутът му излезе в аут.

Три минути след това Цонев спечели фаул за българите, а зад топката застана Миро Иванов. Халфът шутира добре, но Болек изпи. Божинов не успя да направи добавка.

Малко преди края на първата част Кевин Бру стреля от дистанция, а топката се удари в дясната греда.

След почивката чехите вкараха бърз трети гол, който бе дело на Вагнер, футболистът, който счупи крака на Огнянов. Той получи топката в наказателното поле и надигра с лекота Димов и реализира в мрежата на Левски.

В 52-та минута последва нов скандален момент. Гаджев центрира в наказателното поле на Виктория, а Валери Божинов стреля хубаво с глава. Бакос спря топката на голлинията с крак, а след това и с ръка. Съдията не отсъди кристална дузпа за Левски. Играчите на Тони Здравков награбиха рефера, но това коства жълт картон на Божинов.

В 60-та минута Тони Здравков прибегна към две промени. Мирослав Иванов и Боби Цонев излязоха, а на техните места се появиха Макриев и Мюлдер. Интересно е да се отбележи, че Шуменския Деко замени още в началото на мача контузения Огнянов.

Пламен Крумов, който заигра като дясно крило се озова в наказателното поле след пас на Макриев. Бившият играч на Берое се подхлъзна и топката му беше отнета преди да нанесе удар по посока вратата на Виктория.

Чехите можеха да вкарат и четвърти гол, но Ян Коварик стреля на 20 сантиметра от левия стълб на „синята“ врата.

Двадесет минути преди края на контролата в игра за Левски се появиха Станислав Ангелов, Мики Орачев и Радослав Цонев, а теренът напуснаха Божинов, Гаджев и Старокин. Малко по-късно Владислав Мисяк също получи шанс за игра, а заменен бе Крумов.

В 76-та минута французинът Кевин Бру пробва шут от сериозна дистанция, но изстрелът му бе прекалено неточен.

Десетина минути преди края на спаринга с Виктория Левски създаде хубава атака, която не се превърна в гол. Туре подаде удачно към Ради Цонев. Младокът пробва интересен пас, но Макриев и Бру не успяха да играят с топката.

Тони Здравков даде шанс на още едно младо момче. На терена влезе Илия Димитров, който смени Кевин Бру. Това се случи девет минути преди края на мача.

В 83-та минута Корал шутира от въздуха, но Пламен Илиев показа класа и хвана топката.

Малко след това Макриев направи непростим пропуск. Той бе изведен на хубава позиция, но стреля слабо и вратарят спаси. При добавката Илия Димитров не успя да се разпише.

В последната минута Димитров пак пропусна и провали хубав пробив на Дъстли Мюлдер. Шутът на младия нападател отново бе слаб и вратарят го хвана с лекота.

От началото на контролите в Кипър Левски има три поражения. Със сигурност най-голямата беда за „сините“ е тежката контузия на Антон Огнянов, който ще отсъства няколко месеца.