Левски се изправи срещу чешкия Виктория Пилзен в третата си контрола на кипърска земя.

FT Левски - Виктория Пилзен 0:3

3' Драматично начало на срещата, Антон Огнянов получи тежка травма на самия старт на двубоя. Играчът на Левски бе фаулиран грубо. Огнянов бе откаран в болница със съмнения за счупен крак.

9` Валери Божинов открадна топка, подаде към Боби Цонев, който стреля в страни от вратата

12` Валери Божинов бележи гол, но съдията го отмени, заради засада

14' ГОЛ. Скандален гол за Виктория Пилзен. Имаше очевидна игра с ръка в наказателното поле, с която играч на Виктория Пилзен си свали топката, и след това се разписа, но съдията зачете попадението за 1:0.

26`Късо разиграване на пряк свободен удар, не води до никаква опасност, няма дори удар към вратата на Виктория. Жълт картон за Гаджев, който изпълни фаул преди сигнала на рефера.

29` ГОЛ. Виктория Пилзен след лошо подреждане на „сините“ в защита. Хорава подаде към Михал Дюриш, който вкара в мрежата на Пламен Илиев - 2:0.

33` Фаул за Левски след нарушение срещу Боби Цонев. Мирослав Иванов застана зад топката и стреля хубаво, но вратарят спаси. Божинов не успя да се добере до избитата от Болек топка.

37` Нарушение в полза на Виктория. Хорват застана зад топката, но стреля на две метра над вратата на Пламен Илиев.

41` Хубава атака за Левски. Ларсен Туре и Цонев комбинираха хубаво пред наказателното поле на Виктория. Французинът подаде към Божинов, но топката се оказа дълга за нападателя на Левски.

43` Топка за Божинов в наказателното поле. Таранът се забави и успя да спечели единствено корнер за българите. Мирослав Иванов центрира, но топката не беше удобна за играчите в синьо.

45`  Отличен удар на Кевин Бру от дистанция. Топката се удари в дясната греда и се върна към точката на дузпата.

45+3` Фаул в полза на Виктория Пилзен. Хорват шутира, топката се отби в стената и излезе в ъглов удар

КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ

НАЧАЛО НА ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

50` ГОЛ Томаш Вагнер овладя топката в наказателното поле на Левски, обърна се и прати топката във вратата на Илиев.

52` Гаджев центрира от корнер, а Божинов стреля с глава. Бакос спря топката с крак, а след това с ръка, но съдията не даде дузпа.

60` Две смени в Левски - Миро Иванов е заменен от Мюлдер, а Боби Цонев от Макриев.

70` Три смени в Левски - Орачев заменя Старокин, Ангелов-Божинов, а Ради Цонев-Гаджев.

72` Топка за Ян Коварик, който стреля на 20 сантиметра от вратата на Левски

76`  Далеч удар на Кевин Бру излиза много далеч от целта в аут

78`  Хубава атака за Левски, която стартира с добър пробив на Туре. Французинът пусна към Радослав Цонев. Той подаде успоредно към голлинията, но Макриев и Бру не успяха да засекат топката към вратата.

Бру излезе, а на неговото място Илия Димитров.

83` Корал стреля от дистанция, но Пламен Илиев показа класа и спаси.

85` Непростим пропуск на Макриев, който получи хубаво подаване от Туре. Централният нападател стреля слабо и вратарят спаси. При добавката Илия Димитров пропусна да отбележи.

КРАЙ НА МАЧА

------------

Старши треньорът на „сините“ Тони Здравков заложи на следните единадесет в двубоя срещу участника в груповата фаза на Шампионската лига.

На вратата е Пламен Илиев, а пред него действат Пламен Крумов, Даниел Димов, Павел Чмовш и Орлин Старокин. В средата на терена са Гаджев, Бру и Борислав Цонев. По фланговете от началото на мача ще действат Ларсен Туре и Антон Огнянов, а на върха на атаката е Валери Божинов.

Очакванията са в тази проверка Тони Здравков да направи по-малко смени с цел да започне изглаждането на стартовия състав.

До този момент в Кипър Левски има две загуби. Първата бе от Мордовия, а втората от Теплице.