Вратарят на ЦСКА Максимс Уваренко ще си тръгне през лятото, ако клубът продължи да е в криза. Това заяви агентът му Дмитрийс Хохловс пред изданието sporta-klubi.lv в родната му Латвия. 

Интервюто с него беше предизвикано от изказването на стража, че не е получавал пари и се е налагало да взима заеми от роднините си, за да си плаща наема. Импресариото потвърди, че тези думи са истина, но латвиецът уточнява, че все пак не е знаел, че говори с журналист. 

"ЦСКА искаше Максимс още през лятото, но тогава от клуба му Вентспилс не го пуснаха. Още тогава знаехме, че българите имат финансови проблеми. Затова, когато се свързаха с нас отново през януари, говорихме как е положението с парите в клуба."

"Лично президентът ни каза, че всичко е наред и има някакви дългове, които щели да бъдат изчистени и не били проблем. Той каза, че забавяне имало, но то било само за 2-3 седмици. Затова подписахме, но започнаха проблемите."

"Все пак ние не сме луди да подписваме, ако няма финансова стабилност. Да видим дали думата на президента ще е истина и дълговете ще бъдат изчистени. Със сигурност Уваренко ще доиграе сезона в ЦСКА. Договорът му важи и за след това, но ако положението е такова, ще помислим за разтрогване", сподели Хохловс. 

Той говори и за изказването на футболиста пред родна медия, че не е получавал заплати, откакто е тук и за заемите от родителите му. Тази история се раздуха буквално по целия свят и беше цитирана от издания дори в далечните Индонезия, Малайзия, Нигерия, Сингапур, Виетнам и къде ли още не по света. 

"Факт е, че Максимс е казал тези неща, но не е разкрил някаква дълбоко пазена тайна. Всъщност обаче, той не е знаел, че говори с журналист. Просто дошъл някакъв човек, заговорил го и той си излял душата. На следващия ден видял, че всичко това е излязло в медиите, но нито имената били подменени, нито нищо. Всичко е истина."

"В момента ситуацията наистина е такава, че той не взима пари, но къде по света не е така. Мога да ви кажа, че и аз не съм взел комисиона за трансфера му, но в момента си помагаме и сме като братя. Но вчера съм говорил с президента и той обеща, че скоро всичко ще бъде платено", сподели Хохловс в интервюто.