Утре следобед ще стане ясно дали Небойша Йеленкович ще може да вземе участие в дербито с ЦСКА от 18-ия кръг на „А” група. Мачът е в неделя от 15 часа на стадион „Българска армия”.

Капитанът на „оранжевите” ще мине преглед на ядрено-магнитен резонанс и едва след като станат ясни резултатите от спортно-техническия и медицинския щаб ще решат дали да рискуват с пускането му в игра срещу „армейците”.

Сърбинът с български паспорт получи контузия при гостуването на Спартак във Варна от първия пролетен кръг и пропусна победата над Рилски Спортист миналия уикенд. Ако Йеленкович не е готов за игра най-вероятно като негов заместник ще излезе Станислав Генчев.

Другият вариант пред старши треньора на ловчанлии е бразилецът Сандриньо. Левият халф Петър Златинов пък е напълно възстановен от контузията си, но има да наваксва в подготовката.

По два пъти на ден пък ще тренират играчите на Литекс днес и утре.

В останалите дни до мача с „червените” Люпко Петрович е предвидил по едно занимание дневно. Ден преди дербито с ЦСКА Литекс пристига в София, където ще се събере на режим.