Новото попълнение на ЦСКА Тончи Кукоч отново демонстрира голямата си уста. Този път под неговите словесни стрели попадна бившият му треньор във втородивизионния италиански Бреша Иво Якони. 

Хърватският ляв бек си тръгна от отбора след скандал от Апенините и разкри какви са били причините за това. Според него, Якони "не е мъж" и не си държи на думата, което го е предизвикало "да прецака" Бреша и да си тръгне. 

"Решението да се махна беше изцяло мое. През юни се срещнах с президента на клуба и той ме помоли да подновя договора си за още две години, защото Сампдория ме искаше. Те даваха 1.5 млн. евро за него, но босът искаше да им вземе 2.5 млн. евро и за това ме накара да преподпиша."

"Президентът е номер едно, велик е и още се чуваме с него. Но трябваше да му откажа, защото не можех да изкарам още шест месеца под ръководството на Якони. Този не е мъж, нищо не разбира от футбол."

"Този не заслужава никакъв респект от мен, постоянно лъже. Ако беше останал старият ни треньор, щяхме да влезем в Серия А. Иначе един ден бих се върнал в Италия, но само за да играя в Наполи. Пожелавам им да станат шампиони, защото мразя Ювентус", сподели скандалният хърватин. 

Той направи сравнение и между сегашния си клуб ЦСКА, както и футбола в Италия. Според него, разликата не е чак толкова голяма, а тук имал повече свобода да покаже техниката и качествата си. 

"Аз съм в най-силния отбор в страната, първи сме и се надявам да продължим така. Искам да играя все по-добре и да ме повикат в националния отбор. Тук не е по-различно от Италия."

"В Бреша залагахме повече на тактиката, докато тук мога да разчитам на техниката си. В българския футбол бързината и силата са много важни, затова се чувствам добре тук", сподели Кукоч пред италианско издание.