Добри новини получиха футболистите на ЦСКА на старта на днешния ден. Оказа се, че в банковите им сметки вече са постъпили заплатите за декември. Въпреки почти едномесечното закъснение, днес Александър Томов най-после преведе на играчите дължимото. Само след няколко дни обаче босът на ЦСКА би могъл отново да влезе в просрочие с възнагражденията за януари.

Собственикът на „червените“ вече няколко пъти отлага във времето плащането към играчите. По традиция Томов няколко пъти е обещавал от понеделник за петък и пак за понеделник, но днес в крайна сметка играчите са си получили дължимото.

„Знаем, че моментът е труден и разбираме Томов. Единственото ни желание е да ни казва истината, защото това понеделник-петък-понеделник писва. Много е просто да кажат: „Ще има пари, когато дойдат тези от Буш“. Ще го разберем, но най-много ни дразни това, че постоянно слушаме лъжи, което изнервя обстановката“, коментираха от лагера на ЦСКА. 

Плащането към футболистите почти сигурно означава, че парите от трансфера на Серджиу Буш в ЦСКА са дошли. При това положение вероятно ще бъдат изчистени и задълженията за лагера на отбора в Турция, което е 6-цифрено. Вече няколко пъти от лагера на „червените“ дойдоха индикации, че има напрежение по тази ос и домакините правят проблеми с тренировките на отбора. Дори имаше реална опасност ЦСКА да се забърка в грандиозен скандал, ако не бе платено задължение за лагера в Турция. 

Българският футбол вече познава подобно нещо, след като в началото на века футболистите на Ботев Пловдив напуснаха инкогнито хотел в Анталия, а в последствие целият отбор бе арестуван на турско-българската граница. Очаква се обаче чак до такава издънка от страна на ръководството на ЦСКА да не се стигне.