Румънският Университатя Крайова ще отправи оферта за три от звездите на Ботев Пловдив. Това са румънците Александру Бенга и Сърджан Лукин, както и тунизиецът Юнес Хамза. 

Новината е на румънското издание "Газета Спортурилор". Според него, тримата са на челните места в списъка за селекция на Университатя, но има дребни проблеми, които могат да стопират евентуални трансфери. 

Вестникът посочва, че заплатата на Лукин е 15 хил. евро на месец, докато на Хамза - 20 хил. Това е прекалено много за бюджета на тима от Крайова, но ще се водят преговори. 

Отделно трябва и да се платят някакви пари на "канарчетата", тъй като не са склонни да се разделят без суми с играчите, за които платиха около 1 млн. евро през зимата. От тримата само Бенга е на път да разтрогне по взаимно съгласие, но пък той е и най-евтин. 

"Газета Спортурилор" припомня, че към Лукин и Хамза имаше интерес от Стяуа миналия месец, но грандът от Букурещ се отказа да ги привлече, защото ги искаше като свободни агенти, докато Ботев не ги пусна като такива.