Интересен, забавен и най-вече полезен начин намериха треньорите на ЦСКА, за да разнообразят заниманията на отбора. В края на първата тренировка на „червените” за деня Милен Радуканов и Светльо Петров направиха игра с топки с неправилна форма. Този ход определено изненада футболистите, които бързо влязоха в час и спретнаха здраво мачле с триъгълна и цилиндрична топка. Новият продукт, който е наречен от създателите си “Корпус” е с теглото и размерите на стандартната футболна топка.

Много положителни отзиви за влиянието на новата технология върху футболистите са изразили в свои резюмета експерти от Университета за приложни науки във Виена и Университета за приложни науки в Залцбург.

Новите топки вече се използват от редица отбори в Европа, най-вече за подобряване на реакциите, координацията и концентрацията на футболистите. Един от първите тимове, въвели този тип тренировки в програмата си, е английския Челси. Именно „сините” от Лондон са изработили цяла програма за тренировки с такъв тип топки.

Днес Милен Радуканов използва топките едва 3 минути в края на тренировката, като това бе оставено за изненада на „червените” футболисти. Играта определено вдигна настроението в отбора, а някои играчи бързо свикнаха с поведението на странната топката и това пролича от хубавите шутове, с които реализираха голове.

ВИЖТЕ УНИКАЛНОТО ВИДЕО от тренировката с "кривите" топки!