Мъжкото списание „Max” потърси някои от най-колоритните чуждестранни спортисти в България, за да ги попита как им се отразява българската действителност.

Четирима чуждестранни спортисти, които играят за български отбори и живеят в България, разкриват пред мъжкото списание MAX себе си и шока си от първия културен сблъсък с един друг свят... Шикозе Ододжи, Перо Антич, Франсиско Сoтелдо и Лусио Вагнер говорят съвсем свободно за първия си сняг, расизма, силикона, кмета на София, българския шоубизнес. Предлагаме ви откъс от интервюто с футболиста на ЦСКА Удоджи, очаквайте и интервютата на Перо Антич и Франсиско Сотелдо.

Нигериецът Шикозе Ододжи е в България от 3 години и играе за футболен клуб ЦСКА. Скоро след неговото пристигане у нас, фенове му лепват прякора Митко. “Ако имам български паспорт, с удоволствие бих играл за националния отбор”, гордо заявява халфът на червените.

Признава, че и преди трансфера си е бил наясно със състоянието на футбола в България. Когато вижда сняг за първи път, Митко изпада в шок и отказва да тренира, защото изпитва нечовешки студ. Като друг любим спорт посочва скейтбоардинга и иска „да се запише на уроци”, но не знае къде.

Първите думи, които научава на български са “Как си?”, “ляво” и “дясно”. „Освен това, още на първия мач чувах всички да казват “е*а си майката”, когато не ритат добре топката. Тогава си мислех, че това се казва, когато не правиш нещо правилно. И аз като ритнех топката лошо, започвах да повтарям: “Е*а си майката.” После ми казаха какво означава”, разказва в интервюто си пред MAX Ододжи.

Първите думи, които „доброжелатели” го учат да казва на българските момичетата, са “Обичам те” и “Дай целувки”. От българската кухня обожава кашкавал пане, кюфте и мусака. От родната ни музикална сцена знае Ивана и Преслава, а преди време се е снимал в клип с Анелия. „Аз обичам най-много да играя хоро”, прибавя към новите си балкански страсти и още една. Голямата мечта на Шикозе е да играе в Барселона.