ЦСКА постигна шестата си поредна победа във Вечното дерби за първенството. "Червените" отново се оказаха неразгадаем ребус за големия си съперник и го победиха с 3:0 след два гола преди почивката и един в края на двубоя. 

"Сините" бяха по-активният отбор, атакуваха, стигаха до положения, но ги пропускаха. Момчетата на Стойчо Младенов пък показаха завидна ефективност и след попаденията на Тони Силва, Серджиу Буш и Борис Галчев завоюваха поредния си успех в големия мач на българския футбол. 

Иначе мачът можеше да не се играе днес заради тежките атмосферни условия. Преди началото на двубоя натрупа сняг, който до последно не беше изчистен от служителите на стадиона. След кратка дискусия с двамата треньори, реферът Ивайло Стоянов прецени срещата да се състои днес.

А още в първите минути нервите взеха връх. В 4-та минута на двубоя снежна топка полетя от сектор А на "Васил Левски" и тя удари в главата Стойчо Младенов. Той се строполи на земята, а заради инцидента щабът му скочи на бой на колегите си от Левски. Намесиха се и играчите, но страстите се успокоиха след минута-две. 

От самото начало на мача левскарите бяха по-активният отбор, но така и не намираха път към вратата на Якуб Дивиш. Луис Педро имаше възможност, след като стигна до аутлинията, стреля от там, но Дивиш изби, а впоследствие и защитата се справи. 

Символичните домакини от Левски стреляха отдалеч, но или все не целеха вратата, или все топката беше избивана в корнер. В същото време, контрите на "червените" бяха убийствени. При една от тях те поведоха в 22-та минута. 

Тогава огромна грешка в защитата на "сините" позволи на Серджиу Буш да излезе на стрелкова позиция. Румънецът стреля, Пламен Илиев изби, но топката попадна на крака на връхлитащия Тони Силва и той от няколко метра не сбърка, за да открие резултата. 

Този гол не стресна левскарите и те продължиха да атакуват. Те създаваха по-интересните положения пред противниковата врата, но ударите на Владимир Гаджев, Мигел Бедоя, Антонио Аниете и Луис Педро не намираха целта. Дори Бедоя имаше огледална възможност с тази на Педро от началото на мача, когато преодоля Дивиш, но вместо да стреля във вратата, тръгна да лъже, засуети се и чехът му изби. 

"Сините" продължиха да са по-активни, но убийствената ефективност отново беше на страната на ЦСКА. В даденото от съдията четириминутно продължение на първата част на Венци Василев беше позволено да направи 30-метров пробив и да намери зад защитата Серджиу Буш. Румънецът напредна, Пламен Илиев излезе неразчетено да го пресреща, беше преодолян и нападателят наниза второто попадение за тима си точно преди последния съдийски сигнал за първата част - 2:0. 

След почивката отново Левски тръгна по-смело напред, но играчите на Георги Иванов нямаха особена идея как да преодолеят сигурната защита на противника. Пак се разчиташе на далечни удари и статични положения, но и те не намираха целта. 

"Червените" разчитаха на контри, като силно напред се включваха Тончи Кукоч и Маркиньос. В началото на втората част обаче те не бяха толкова убийствени, както през първото полувреме. И все пак те можеха да направят резултата класически в 61-та минута. 

Тогава Маркиньос нахлу в наказателното поле и стреля по диагонал в близкия ъгъл на Пламен Илиев, който изби, но защитата направи груба грешка и за малко Буш пак за малко да бъде оставен да стреля към вратата, но в последния момент топката му беше избита. 

Малко след това "сините" направиха контра, при която Антонио Аниете се откъсна в половината на ЦСКА и беше грубо фаулиран от Александър Тунчев. Капитанът на "червените" обаче не получи картон, а от последвалия пряк свободен удар Георги Сърмов прати топката на сантиметри от дясната сглобка на вратата на Якуб Дивиш. 

В 68-та минута левскарите пропуснаха едно от най-чистите си положения. Владимир Гаджев центрира страхотно, а Мигел Бедоя беше оставен непокрит на 7-8 метра от голлинията. Испанецът обаче не успя да уцели топката и така се размина чист гол в мрежата на "червените". 

След това мачът се превърна в изключително здрава битка, в която "сините" търсеха поне един гол, за да върнат интригата до края, а цесекарите правеха всичко по силите си да спират противника и да не се получават опасности пред Якуб Дивиш. 

Левски очаквано беше по-активният отбор и опитваше да създава ситуации, но Стойчо Младенов затвори отбора си и пространствата бяха твърде малко, а когато се откриваха, нападателите на символичните домакини не се възползваха от тях. 

Страхотен шанс за "сините" се откри в 82-та минута след центриране от поредния корнер. Тогава Мирослав Иванов намери перфектно Борислав Стойчев, който стреля с глава, но топката мина встрани от вратата и поредната възможност беше пропиляна. 

Така мачът вървеше в спокойно русло за "червените", които направиха поредната си убийствена контраатака в 85-та минута. Тогава Тони Силва необезпокояван нахлу в половината на Левски, никой не го спря, той опита да намери Серджиу Буш, но топката стигна на далечния ъгъл към връхлитащия Борис Галчев и той наниза за 3:0. 

Това отприщи бурната реакция на феновете на "сините", които тръгнаха да нахлуват на терена. Те стигнаха до пистата, но с неимоверни усилия полицията успя да ги удържи да не нахлуят на терена. 

До края момчетата на Стойчо Младенов се забавляваха на терена, а обърканите левскари пробваха да атакуват, но както беше и през целия мач, и сега това беше безплодно и повече попадения не паднаха. 

Така ЦСКА събра 32 точки на върха на класирането и е с 11 повече от големия си съперник. Вторият Лудогорец е с 10 назад, но все пак му предстои мач с Черно море и може отново да е на седем от върха.