Триумвират от трима акционери ще поеме ръководството на Левски след оттеглянето на досегашния собственик Тодор Батков. Това обяви самият адвокат в емоционалната си реч, на която обяви промените през сълзи. 

Те трябва да бъдат гласувани на Общо събрание, което трябва да се проведе в следващите няколко месеца. Тримата главни акционери сега са Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. 

"Така или иначе, аз реших да се оттегля. Доста мислих, говорих с различни хора и в крайна сметка бях впечатлен от представените ми платформи и програма за реално осигурено финансиране, което да гарантира реален бюджет." 

"Сега имам удоволствието да обявя, че прехвърлих моите над 28 млн. акции или над 98% на трите лица - Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов." 

Иво Тонев

източник: БГНЕС

"Иво Тонев има достатъчно опит, доказа за изминалите години, че е човек на делото. Пое колосалния риск да стартира строителството на сектора, без това да беше абсолютно необходимо и сме на финала благодарение на неговите усилия. И това се случва без нито стотинка помощ от държавата. За да реализираме изграждането на Сектор А областният управител да ни отстъпи за 23 години правото да го ползваме за 500 хил. лв." 

"Александър Ангелов започна като колега в моята адвокатска къща през 1998 г. и през годините е бил плътно до мен във всички казуси около Левски. Помогна в последните години и за осигуряване на допълнително финансиране. От 10 години е в Надзорния съвет." 

"Николай Иванов е собственик на групата фирми "Юпитер", на 47 години от Пловдив. Той е председател на Асоциацията за езопасност на движението и член на Строителната камара."

"Днес депозирах заявление за подаване на оставка като председател на Надзорния съвет. Искам да се свика Общо събрание за да бъда освободен. Преставам да бъда президент на Левски, за да продължа да бъда левскар и ще продължавам да помагам с каквото мога", сподели Батков. 

Накрая той резюмира 17-годишния си престой на "Герена" и изтъкна трите си големи грешки за този период, в който ръководеше "сините". По думите му, той е инвестирал около 45 млн. лв. лични средства в клуба. 

"Вече 17 години се виждаме с вас и винаги през това време аз съм в някаква ръководна роля в Левски. Сега е последният път, в който аз ще говоря като мажоритарен акционер, председател на Надзорния съвет или президент." 

Александър Ангелов

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

"Последните шест месеца бяха едни от най-тежките в най-новата история на Левски - откъм представяне, финанси, драми, въпросителни, лицензи. Венецът на всичко това беше злополучният мач на финала за Купата." 

"Аз имах една мисъл, че е време да се оттегля. Все пак аз съм в Левски от август 1998 г., когато тогавашният едноличен собственик на "Мобил Тел" взе решение да помага на клуба, придобивайки 20 процента, минахме през много моменти, реално от 23 октомври 2000 г. цялата отговорност падна на моите плещи." 

"Както всички знаете, от март 2004 г. аз станах реално мажоритарен акционер с почти 90% от акциите и с цялата отговорност да имам грижата да попълвам бюджета. За тези 17 години ние изживяхме много велики моменти, но и много разочарования. Не искам да правя ретроспекция на титли и купи." 

"Искам да говоря за себе си, защото изживях най-щастливите мигове от живота си, които мога да сравня само с раждането на децата си. Дадох всичко, което имах - между 44 и 45 млн. лв. с ясната мисъл, че Бог ми е помогнал и аз трябва да дам на любимия клуб." 

"В последните няколко години при мен нещата се влошиха, бизнесът ми не върви. Нямах потенциала да продължавам да финансирам клуба, както в миналото, това беше и сред причините да се влошат резултатите. В природата няма нищо вечно, освен Левски." 

"Направил съм сигурно много грешки, може би най-голямата от тях беше може би, че когато се оттехли Чорни трябваше да разпределя отговорността, а не да се нагърбвам сам. Тогава част от хората просто се страхуваха. Това е първата ми грешка - за тези години се запази порочният модел 90-100% от акциите да са в ръцете на един човек и да взима тежки решения." 

"Втората грешка е може би, че във вихъра на ежедневието не въведохме колективното начало в управлението на клуба. Но от януари насам вече виждаме, че това го има. Третата грешка е, че след 2005 г. изпуснахме духа от бутилката, харчехме толкова, колкото ни налагаха спортните хора, отколкото аз можех да си позволя, за да попълним бюджета."

"Така се стигна до фрапантната ситуация от последната кампания, когато ние в началото на 2015 г. само за да изпълним условията за лиценза, трябваше да покрием 1.8 млн. лв. Тук е моментът да се поклоня на тези 1091 левскари, които се включиха в кампанията Левски е твой и генерираха 495 хил. лв. Те бяха жизненоважни за нас", заяви още Батков.