Трима футболисти може да запишат дебют за Ботев в двубоя с ЦСКА утре. За първи път от началото на сезона в групата попаднаха вратарят Лука Бриньоли, защитникът Густав и халхът Алберто Ребека.

Първите двама имаха проблеми при медицинските изследвания, но след повторнен преглед лекарите им разрешиха да играят. Почти сигурно като титуляри срещу лидера в класирането ще започнат Густав и Ребека, докато Бриньоли ще е резерва на отлично представилия се срещу Локо Сф Велинов.

Общо 19 футболисти ще вземе на режим наставникът на „канарчетата” Енрико Пичони. Един от тях ще отпадне от разширения състав непосредствено преди мача.

Пичони няма да може да разчита на нападателите Луиш Лопес и Емил Мбамба, които чакат работни визи, както и на контузеният Христо Сталев. Поради наказание ще липсва и капитанът Иван Караманов. В негово отсъствие лентата най-вероятно ще носи Масимилиано Брици, който бе капитан след червения картон на Караманов в мача с Локо Сф.

Ето и групата на Ботев Пд за двубоя с ЦСКА:

Велинов, Бриньоли; Тинаци, Густав, Григоров, Сириняно, Флорес, Ди Паоло; Витанов, Благоев, Кочев, Йорданов, Брици, Ребека, Дзанолети, Карлет, Морини, Кабу, П. Василев.