Бившият футболист на ЦСКА Еуген Трика сподели специално за Гонг мнението си преди вечното дерби на България. Румънецът, който в момента се състезава в отбора на Университатя Крайова, заяви, че ако утре ЦСКА не победи в дербито, излиза от борбата за титлата. „Ако утре армейците не бият, 100% Литекс ще са шампиони”.

„Лошо е за българският футбол, че двата отбора влизат в дербито от тези позиции, съответно четвърто и трето място. Всички знаем за какво се борят тези отбори всяка година. Но от Литекс инвестират много и за това сега имат възможност да са първи”.

„Благодарение на това, че трима румънци работят в ЦСКА сме запознати, какво става в българският футбол. Пише се всичко, каквото става. Не пропуснаха и скандала с феновете в Мездра. Мога да кажа, че цяла Румъния се интересува от Панку, Петре и Андоне”.

„Въпреки кризата и в двата отбора, мисля, че ще си стане истинско дерби. Дори ЦСКА да е на 4-то място а Левски на 14-то пак ще стане истински и здрав мач. Може Локомотив София да стане три пъти шампион или Литекс да спечели 10 титли, пак този мач ще е най-големият за България. Също като Реал-Барса, Динамо-Стяуа или Цървена звезда и Партизан. Ако не играеш в такова дерби не се чувстваш като футболист. Когато аз играех в това дерби усещах и чувствах този мач традиции и големите амбиции”.

„В момента футболът в България не е много добър, няма бази, никой не инвестира. Има само четири стадиона, липсват лампи, а това е много лошо. Всички по света знаят за добрите футболисти като Бербатов, но не може без да се инвестира. Въпреки това мисля, че моите сънародници не са направили грешка, че са избрали да играят в България. ЦСКА е голям отбор, дори най-добрият в България”.

„По мое време никога не се е случвало да нахлуват така феновете. Да, имахме загуби и феновете идваха на базата, но чак да нахлуват на терена..... Дано да не направят пак така, защото това ще е много лошо за клуба и може пак да не играят в Европа. Може директно в УЕФА да решат по този повод, а тогава ще е много лошо”.

„Който загуби в утрешният мач може и да не играе този сезон в Европа. Все пак за ЦСКА има още една възможност през купата на България”.

„Всички румънци са за ЦСКА София заради треньора и двамата футболисти. Никой не се интересува от Левски”, допълни Трика.