Президентът на Литекс Трифон Попов бе много доволен от победата над Левски с 2:1.

„На моменти мачът бе груб, но със заряда на това дерби е така. Има още 19 мача, но оставаме в борбата за титлата, и това е най-важно,” заяви Попов.

„По принцип искам да изгледам на видео, но искрата тръгна от Левски според мен, не са хубави работи това,” каза босът на ловчанлии за боя в 32-та минута.„Гледах Дембеле и десния бек, Дъстли Мюлдер, влизаха доста грубо, но според мен съдията мисля, че се справи.”

„Разбира се, че се борим за титлата. Ние сме шампиони и трябва да си защитим позицията. Радвам се, че се изравнихме по точки и оставаме в борбата. Не искам да коментирам темата „Венци Стефанов”, това е излишно напрежение, което не е полезно за българския футбол,” продължи Попов.

„Това дава предпоставки футболистите да се раздават, и колкото повече пълни трибуни, толкова по-добре за българския футбол,” каза той за двете агитки, които бяха на ниво.

„Няма проблем да има чужди съдии, но има и доста добри български съдии, които могат да се справят,” завърши Трифон Попов в отговор на коментара на Георги Иванов, че може би отново трябва да се викат чужденци да ръководят това дерби.