Литекс отново победи Левски в Ловеч, този път с 2:1. Победата изкачи шампионите на върха в А група след 11-я кръг, като двата състава са с равни точки – по 25.

Вместо футбол обаче, и двата състава показаха повече умения в раздаването на ритници и юмруци. Две попадения паднаха до 30-та минута, а с това се изчерпаха и по-интересните футболни ситуации в мача, чак до последните мигове от него.

Най-скандалният момент в срещата дойте в 32-та минута, и след него близо пет минути игра нямаше, а повечето от 22-мата на терена си разменяха удари край тъч линията. В резултат от това, двама бяха изгонени, а четирима – пожалени само с жълти картони. Реферът Станислав Тодоров спокойно можеше да изгони поне още четирима заради крайно агресивното им поведение.

Тодоров даде шест минути продължение на първото полувреме, но и да бе свирил край на частта още след мелето, нямаше да сбърка много. И двата състава продължиха да се ритат и трудно се успокоиха до финала на тези над 51 минути.

Резултатът бе открит в 11-та минута, когато обичайната комбинация Дарко Тасевски – Гара Дембеле, сработи за пореден път този сезон и след грешка в защитата на Литекс, нападателят реализира за 0:1. В 29-та минута Христо Янев изравни от пряк свободен удар, но Божидар Митрев не се намеси много добре. Фаулът бе отсъден за нарушение на Тасевски срещу Йеленкович.

След мелето в 32-та минута Дарко Тасевски и Пламен Николов бяха изгонени, а още четирима – декорирани в жълто. До края на полувремето футбол почти не се игра, а подобна бе ситуацията и през второто полувреме. На терена имаше повече нерви и сблъсъци, отколкото идейни атаки. Все пак, след като се поотърсиха от напрежението с наближаването на края на мача, двата състава успяха да създадат и някои интересни ситуации.

Жоазиньо и Мюлдер имаха добри възможности за Левски, като „сините” натиснаха повече до към 80-та минута, но след това отстъпиха малко инициативата. Литекс веднага се възползва от това и опита последния си шанс. В 88-та минута Христо Янев удари греда, а секунди по-късно Светослав Тодоров показа неостаряващия си голмайсторски нюх, и отбеляза победния гол.

Защитата на Левски позволи на Дока Мадурейра да прокара топката чак до вратарското поле, където Тодоров по изключително техничен начин прехвърли Митрев и с това на практика донесе успеха за Литекс.