Под проливния дъжд в Сливен, ЦСКА победи с 3:0 Берое, в среща от втория кръг на българското първенство. Двубоят се игра на стадион „Хаджи Димитър” заради наказанието на „армейците” от края на изминалия шампионат. Попаденията за тима, воден от Любослав Пенев, бяха реализирани от Коста Янев (18’), Йордан Тодоров (64’) и Иван Иванов (83’).

Новакът в А група опита донякъде да се противопостави на своя именит съперник, но атмосферните условия, тежкият терен, както и класата на ЦСКА си казаха думата за крайния резултат.

Още от самото начало двата отбора показаха, че задължително ще търсят трите точки, доказателство за което са двете греди още в първите минути на срещата. В 6-та, след грешка в защитата на Берое, Йордан Тодоров отправи силен удар по посока вратата на старозагорци, но топката срещна гредата. Само минута след това и Дончо Атанасов уцели страничния стълб, но топката отново не влезе в мрежата. Тя обаче се оказа оплетена в тази на Берое едва в 18-та минута на мача. Коста Янев реализира с премерен удар, след като получи кълбото на точката на дузпата.

В 41-та минута при центриране на Маркиньос от корнер, Иван Стоянов игра с глава в наказателното поле, а топката за трети път от началото на срещата се удари в гредата.

След почивката, под засилилия се пороен дъжд и тежкия терен, играчите на Любо Пенев успяха да вкарат още две попадения. Берое пък опита първоначален натиск след подновяването на играта, но това не даде резултат. Така закономерно в 64-та минута, след груба грешка в защитата на Берое и няколко паса пред наказателното поле, Данчо Тодоров се оказа на добра позиция и непокрит стреля за 2:0 от точката на дузпата.

Третото и последно попадение в срещата дойде в 83-та минута. Голмайстор в този случай се оказа Иван Иванов, който засече кълбото с глава след изпълнение на корнер.

Краят на мача дойде при полумрак, тъй като тъмносивите дъждовни облаци бяха надвиснали над стадиона в Сливен, който не разполага с нужното осветление.

В крайна сметка, с трите точки от Сливен си тръгнаха „червените” футболисти, които излязоха на челната позиция в класирането на А група с пълен актив от началото на шампионата.