Общо 14 станаха отстранените временно или изгонените за по-дълъг период играчи от ЦСКА от началото на престоя на Любослав Пенев като треньор на „Армията”.

 

Наставникът се лиши от услугите им на три етапа. Най-напред след края на миналото първенство бяха освободени младите Александър Тонев, Николай Чипев, Мартин Тошев и Александър Събев.

 

Първоначално това решение на Пенев се прие на нож от част от феновете на тима, виждайки в тези играчи част от бъдещия облик на ЦСКА. На този етап обаче все повече от привържениците са на мнение, че треньорът е предприел правилен ход с освобождаването им. Причината за раздялата с карето бе - неспазване на режима.

 

Преди няколко седмици Любослав Пенев предприе нов рязък ход – от тима и тренровъчния процес бе освободен привлеченият през лятото Орлин Орлинов. Въпреки че специално за него не бе дадено официално обяснение, неофициалното имаше същата формулировка - неспазване на режима.

 

Стигна се и до последния, трети случай, който доведе до най-драстичното „изрязване на жива плът”. От късно снощи временно до второ нареждане от ЦСКА са освободени Давид Да Силва, Иван Караджов, Йордан Тодоров, Павел Виданов, Кирил Котев, Иван Иванов, Маркиньос, Тодор Тимонов и Светослав Петров.

  

Този път причината е обявена съвсем официално в клубния сайт на ЦСКА, но тя е абсолютно идентична с предишните - неспазване на режима.

 

Няколко кръга преди края на пролетния полусезон от миналото първенство за кратко от отбора бе отстранен и Йордан Тодоров, но впоследствие той бе реабилитиран от Пенев и се завърна в игра.