Помощник треньорът на вече изпадналия от А група Спортист Своге Иван Атанасов възропта срещу съдийството на мача срещу Сливен. Своге отстъпи като гост с 0:1 с попадение в последните секунди.

„Да не говорим за феър-плей, за главния съдия, ясно е, че залогът за домакините бе много голям, но не това е начинът. Това е подигравка с усилията на момчетата, половината плачат и не мога да ги успокоя. Не за друго, те играят за себе си, защото са с добри качества и искат да играят в добри отбори,” сподели Атанасов. „Аз работя в клуба от четири години, много ме е яд, че изпада, защото това не са истинските възможности. Знам какъв отбор бяхме, но не направихме най-доброто, и се надявам да извлечем поуки и да тръгнем отново нагоре.”

„Но такова скандално съдийство… Предишния мач бяхме отново наказани, с гол от явна засада. Наказаха съдията за пет мача, но какво от това. И сега да го накажат поне пет, но какво от това, не му прави чест така да свири,” продължи специалистът.

„Иначе съм доволен от играта, имахме пет-шест положения, но шансът бе на страната на домакините. Аз гледах часовника, 15 секунди преди края на редовното време ни вкараха гол,” обясни Атанасов.

Той отбеляза накрая още:„Направи ми грозно впечатление реакцията на Драголюб Симонович след гола. Идва в нашето поле, да вика да псува… В чужда страна, да се държи по този начин, не му прави чест. Да ни надиграят с футболни неща, без подкрепата на съдиите, и ще отида и ще го поздравя, сега няма да го направя.”