Сливен записа изключително важна и инфарктна победа в битката си за оцеляване. В мач от 27-мия кръг отборът на Георги Дерменджиев спечели с 1:0 срещу Спортист след гол в четвъртата минута от даденото от съдията продължение.

Двубоят започна равностойно, но постепенно домакините взеха преимущество и дори стигнаха до гол, който обаче не бе зачетен. Мирослав Миндев вкара с глава след центриране на Миранда, но при подаването е имало засада.

Сливен имаше отличен шанс да открие резултата и в началото на второто полувреме. Тодор Кючуков съботи Диян Христов в наказателното поле и съдията Кольо Данев отсъди дузпа. Зад топката застана именно Христов, но Кючуков се реабилитира като спаси удара му.

В последния половин час на мача отборът на Сливен имаше още няколко добри положения, които обаче не бяха реализирани. Домакините все пак успяха да стигнат до скъпоценните три точки в четвъртата минута от продължението, когато след една контраатака Владислав Ямуков преодоля Кючуков и вкара за 1:0.

В класирането Сливен вече в 12-ти с 28 точки, на 6 пред Локомотив Мездра. Спортист със сигурност изпада, тъй като е на предпоследното 15-о място с 13 точки.