Треньорът Александър Йорданов, извел юношите – старша възраст на ЦСКА до златните медали в родния шампионат, от днес е на работа във Вихрен Сандански.

Йорданов, който триумфира с младите армейци след победа над вечния съперник Левски, ще бъде отговорник за детско-юношеската школа в южния град, като в същото време ще бъде и анализатор на първия тим.

С привличането му президентът на Вихрен Константин Динев показва, че ще се стреми за в бъдеще да изгради една добра детско-юношеска школа, която да захранва с футболисти основния състав.

В момента Вихрен е рекордьор по трансфери в А група с 12-те футболисти, привлечени от чужбина. 48-годишният специалист идва в Сандански след препоръка на главния мениджър Филип Филипов, който доскоро носеше червения екип.

Междувременно, стана ясно, че халфът Асен Георгиев ще напусне Вихрен и ще се присъедини към Беласица. От ръководството на петричани се надяват той да запълни празнотата в средната линия, оставена след като халфът Благой Наков счупи ръката си в контрола именно срещу санданчани.