Старши треньорът на Рапид Виена Петер Пакулт защити наставника на ЦСКА Гьоре Йовановски на официалната пресконференция преди утрешния мач в Лига Европа между двата отбора. Пакулт бе запитан дали от този мач до голяма степен зависи поста му, както се говори за треньора на „червените”.

Специалистът шегаджийски провери стола, на който седеше и каза: „Виждате, че столът ми не се клати, не знам каква е ситуацията в ЦСКА, но имам информация, че от началото на годината са сменили много треньори. В никакъв случай не искам да се меся и да давам съвети, но според мен на един човек трябва да се даде време да пробва”, каза Пакулт.

По интересен начин той отговори и на въпроса, свързан с разговорите му с Даниел Боримиров, след като излезе информация, че именно бившият халф на Левски е дал информация на Пакулт първо за Берое, а сега за ЦСКА.

„С Даниел Боримиров си поговорихме колко е хубаво времето в София, а и той не разбира много от футбол”, прояви отново чувството си за хумор наставникът на Рапид.

Треньорът обаче не бе много ентусиазиран от първия въпрос на пресконференцията, зададен от австрийски журналист за негативните резултати на отбора в последно време: „Тук сме, за да се върнем с пълна кошница във Виена. Не е нужно да се връщаме назад във времето, гледам собствения си отбор и всичко зависи от нас.”

Попитан за сравнение между ЦСКА и Берое, специалистът заяви: „Според мен ЦСКА е по-квалитетният отбор, очаквам утре да играе нападателно. Може би с един нападател и трима атакуващи полузащитници. Очаквам ЦСКА да изглежда по-различно от това, което показа срещу Порто. Ние обаче също ще нападаме. Гледали сме достатъчно мачове на ЦСКА и знаем достатъчно за техните силни и слаби страни”, допълни още Пакулт.

Треньорът на Рапид Виена разкри, че до последно ще решава дали да пусне в игра капитана Щефан Хофман, който се оплаква от контузия в последните дни.

--

Бъдете с ЦСКА в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg