Старши треньорът на Нефтохимик Валери Дамянов заяви след поражението от Литекс с 1:4 на старта на сезона в А група, че не е важно тимът му да е симпатичен, а да взима точки. Той допълни, че с тази игра тимът му няма как да изпълни целите си – класиране в първата седмица, а напротив – може да изпадне.

Наставникът на новака в елита каза: „За симпатични отбори не дават точки. Не играхме добре, отборът има повече потенциал. Ако бяхме успели да задържим по-дълго без гол, можехме да стигнем до нещо. Опитахме второто полувреме да играем с двама централни нападатели, не се получи. Литекс ни надигра в центъра на терена.“

„Ще работим с младите и ще търсим, ако има опитни играчи, които да ни помогнат. Тежка загуба на старта. Имаме още много работа. Лошото е, че от четири статични положения ни вкараха четири гола. През второто полувреме Литекс беше по-добрият отбор. Не успяхме да задържаме токата в центъра на терена, нямахме много удари. С тази игра не можем да се класираме в седмицата, дори можем да изпаднем“, призна специалистът.