Отборът на Литекс започна по отличен начин шампионата, побеждавайки с категоричното 4:1 новака в елита Нефтохимик. Много добро впечатление с играта си остави новото попълнение в тима на ловчанлии Юрген Джазула, който реализира две попадения и асистира за още едно. Двубоят бе и официален дебют за старши треньора Златомир Загорчич.

Мачът на градския стадион в Ловеч логично започна с домакински натиск. Възпитаниците на Загорчич започнаха по-настоятелно срещата, но въпреки че владееха повече топката, трудно застрашаваха вратата на Георгиев. Домакините стигнаха до няколко корнера, които обаче не доведоха до желания резултат.

Противно на логиката, гостите от Бургас успяха да поведат в резултата в 14-ата минута. При една от редките си атаки към вратата на Илко Пиргов, Калоянов бе изведен добре по лявото крило, навлезе в наказателното поле, където бе съборен от Грозев. Реферът Радан Мирянов не се поколеба да посочи бялата точка и да даде жълт картон на футболиста на Литекс. Зад топката застана Николай Чипев, който откри в полза на завърналия се в А група бургаски тим.

Малко след като поведе в резултата обаче, отборът на гостите се върна в своята половина, което им изигра лоша шега. „Оранжевите“ набързо сътвориха няколко добри положения пред противниковата врата, като в почти всяко едно от тях бе замесено новото попълнение на ловчанлии Юрген Джазула. Роденият в Албания плеймейкър успя да обърне резултата в полза на своя тим само в рамките на четири минути.

В 41-ата минута Джазула изпълни по перфектен начин дузпа, отсъдена за нарушение на Чипев срещу Ваюши, а само три по-късно, отново не остави шанс на вратаря на гостите, но този път, стреляйки от пряк свободен удар.

Веднага след подновяването на играта през второто полувреме, Страхил Попов имаше страхотен шанс, но след центриране на Джазула, стреля в напречната греда. В 59-ата минута обаче Попов успя да се разпише след нова асистенция на Джазула. Крайното 4:1 оформи Ваюши в 85-ата минута от пряк свободен удар. Преди да влезе в мрежата, топката се отклони от тялото на Ванжер.

Така Литекс разби новака Нефтохимик и оглави класирането в А група след първия кръг. По-рано днес Ботев Пловдив обърна Левски в дербито на кръга в Пловдив с 2:1. Утре е последният мач от кръга между Славия и Берое.