„Най-хубавото е, че кошмарът, в който се намираме свършва”, с тези думи старши треньорът на Локомотив Пловдив Стефан Генов започна изявлението си преди последния есенен мач на „смърфовете” срещу Локомотив София.

„Локо София е силен отбор, който се намира във форма. Гледах победата им в Бургас и съм сигурен, че ни чака тежък мач. В основата на успехите на съперника са играчите, които преди това бяха при нас. Надявам се нашият отбор да даде всичко от себе си и да спечелим точки от този мач, още повече, че срещу Локо София играта ни по принцип се получава”, каза Генов.

От мача със столичните „железничари” от състава на Локо Пловдив отпада Ангел Йошев. Бранителят игра контузен срещу Славия, но сега ще трябва да се примири с отсъствието си от терена. Под въпрос е Красен Трифонов, но според Генов крилото има големи шансове да се възстанови напълно до събота.

В игра за „смърфовете” пък се връщат, изтърпелите наказание от 4 мача Кирил Акалски и Мартин Сечков. Така от санкционираните след пловдивското дерби със спрени права за още 2 мача е единствено Дани Кики.

Гласеният за продан Даксон да Силва също няма да играе в събота.

След утрешната тренировка Стефан Генов ще определи групата футболисти, на които ще разчита в последния за годината мач на Локомотив Пловдив.