Зимната селекция на Локомотив Пловдив ще бъде насочена към привличането на свободни агенти, призна треньорът на „смърфовете” Стефан Генов. Той е получил картбланш от изпълнителния директор Иван Петлешков да набележи играчи, които да бъдат привлечени на Лаута.

„Набелязал съм доста имена, но нека първо да видим кои от нашите футболисти ще бъдат продадени. Дали ще привлечем желаните от мен играчи зависи и от това дали ще имаме нов собственик. Имаме нужда от класни играчи, но те струват много пари. По всяка вероятност ще търсим такива сред тези, които разтрогнат през зимата, макар че всеки клуб прави така, че да задържи силните си състезатели”, коментира Генов.

Наставникът на „черно-белите” вече е готов с програмата за зимна подготовка. Той ще разпусне футболистите веднага след мача с Локомотив София.

Първа тренировка след Нова година е насрочена за 7 януари, а четири дни по-късно започва първият подготвителен лагер, който по всяка вероятност ще бъде в Сандански.

Вторият лагер ще се проведе или в Турция или в Албена. В случай, че изберат черноморския курорт, „смърфовете” ще участват в традиционния зимен турнир в Албена.

Все пак този план може да претърпи промяна, ако в края на месеца Локомотив Пловдив смени своя собственик.